Pressemeddelelse August 2015
Tid:
01-09-2015 12:00
IDRÆT I AGERSKOV OG BACON I SDR. VILSTRUP
LAG Haderslev-Tønder har indstillet 6 projekter til tilskud på i alt 1,3 mio. kr.
Med støtte til projekterne ’Agerskov i bevægelse’ og ’Vilstrup gourmet bacon’ sætter LAG Haderslev-Tønder for alvor fokus på de innovative projekter. - Vi er selvfølgelig på udkig efter det nyskabende. Efter projekter, der kan sætte vores område på landkortet. Det har vi virkelig fået med de her to projekter, fortæller en glad formand for LAG Haderslev-Tønder, Johanne Ludvigsen.
LAG Haderslev-Tønders bestyrelse har i august indstillet i alt 6 projekter til tilskud fra Ministeriet for By Bolig og Landdistriktsprogram. Bestyrelsen havde i denne omgang i alt ni ansøgninger at vælge imellem.
Nyskabende samarbejde
Projekt ’Agerskov i bevægelse’ er baseret på et omfattende tværfagligt samarbejde mellem en række aktører i Agerskov; hallen, ungdomsskolen, idrætsforeningen, andre frivillige og det lokale erhvervsliv. Projektet munder ud i en række nye idrætstilbud til hele familien og omdrejningspunktet er samarbejde om idrætsfaciliteter og -aktiviteter i byen.
- Ved at kombinere den i forvejen store idrætsforening med ungdomsskolens lærerkræfter samt elever som hjælpetrænere vil de Agerskov skabe slagkraftige idrætstilbud for hele familien. Det betyder, at Agerskov kan tiltrække publikum fra et stort opland, forklarer Johanne Ludvigsen, og fortsætter: - Målet er at gøre Agerskov til et brand. Både pga. den idræt, man som familie eller enkeltperson kan dyrke i byen, men også pga. måden, der samarbejdes på.
Innovativ baconvirksomhed
Vilstrup Bacon, der er hjemmehørende i Sdr. Vilstrup ved Haderslev, var et af de andre projekter, der kom igennem LAG’ens nåleøje. Det er Klaus Skovby og Allan Ungstrup (xx og xx år), der står bag den nyetablerede virksomhed. En virksomhed, som tager afsæt i den sønderjyske tradition for lækre specialiteter.
- Vi vil være en del af den sønderjyske gastronomi og deltage i sønderjyske fødevarenetværk, forklarer Allan Ungstrup. - Vi vil udvikle nye produkttyper af røgvarer, specielt nye baconprodukter bl.a. med inspiration fra den spanske lufttørrede skinke.
Vilstrup Bacon vil afsætte til den lokale fødevarehandel og restauranter og til detailhandel på landsplan. Virksomheden skal etableres i lokaler, der tidligere har været anvendt til slagteri/slagterforretning, og som skal istandsættes gennemgribende i forbindelse med projektet.
Ved ansøgningsrunden blev tilgodeset fire andre projekter; En 3D buebane i Pamhule, Take one studios på Aarø og købmanden i Bevtoft samt 2. etape af dambåden i Haderslev.